Telefon
WhatsApp
Yeni bir çalışma, günde 3.000 adım atmanın faydası var mı?
zemedya

Bilim adamları, hipertansiyonun sessiz bir katil olduğu ve her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olduğu bir gerçeği derinlemesine inceledi.

Yüksek tansiyon başta olmak üzere, dünya çapında yılda 18 milyon kişinin ölümüne yol açan kardiyovasküler hastalıklar yaygın bir komplikasyondur. Bu çalışmalar ise, günde ortalama olarak 3.000 adım gibi çok basit bir egzersizin genel sağlık üzerindeki olumlu yönde etkilerini söylüyor.

Çalışmada, hipertansiyonu olan yaşlılar ve yetişkinlerin günlük olarak yürüyüşlerini daha çok artırarak bu faydaları elde edip edemeyeceklerini araştırmayı hedefliyor. Yürüyüş, herhangi bir özel ekipmana ihtiyaç duymadan kolayca yapılabilen her yerde uygulanabilen bir fiziksel aktivitedir.

Yapılan çalışma, 65 yaş ve üzeri günde ortalama 4.000 adım yürüyen 68 ila 78 yaşları arasındaki bir grup hareketsiz yaşlılar yetişkine odaklandı. Araştırmacılar tarafından, günde 3.000 adımın makul bir hedef olduğunu belirledi.

Araştırma, Kovid-19 salgınının etkileri esnasında gerçekleştirildi. Araştırmacılar tarafından, katılımcılara adım sayma cihazları ile birlikte, kan basıncı monitörleri ve adım günlükleri içeren bir kit göndererek uzaktan çalışmayı sürdürdüler. Müdahaleden sonra katılımcıların sistolik olarak ve diyastolik kan basıncı ortalama sırasıyla 7 ve 4 mm Hg azaldı.

Bu çalışma, haftada en az 5 gün, günde 3.000 adımın hipertansiyonu olan hareketsiz yaşlı yetişkinlerde sistolik ve diyastolik kan basıncını sırasıyla 7 ve 4 mm Hg azaltabileceğini gösteriyor. Bu sonuçlar, basit ama etkili bir sağlık stratejisi olarak yaygın şekilde uygulanabilir. Bu sonuçların doğrulanması için gelecekte büyük ölçekli ve kontrollü çalışmalar yapılması gerekmektedir.

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği