Telefon
WhatsApp
Meteoroloji'den 45 kente sarı kodlu uyarı
zemedya

İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer kentler için yapılan uyarı, halkın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurguluyor. Özellikle sel, yıldırım ve hortum gibi doğal afetlerin yaşanabileceği bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olması, olası risklere karşı hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.

Güvenli Alanlara Yönelme: Şiddetli yağışlar, sel ve hortum riski bulunan bölgelerde, mümkünse kapalı ve güvenli alanlara sığınmak önemlidir.

Açık Alanlardan Uzak Durma: Yıldırım tehlikesi altında olan bölgelerde açık alanlardan ve yüksek yerlerden uzak durmak gerekir.

Gerekli Acil Durum Malzemeleri: Evde, iş yerinde veya araçta gerekli acil durum malzemelerini bulundurmak önemlidir. Su, gıda, el feneri, ilaçlar gibi malzemelerin yanı sıra battaniye ve birinci yardım malzemeleri de bulundurulmalıdır.

Trafikte Dikkatli Olma: Sağanak yağışlar nedeniyle trafikte sürücülerin daha dikkatli olması ve olası su birikintilerine karşı tedbirli olmaları önemlidir.

Yetkililerden Gelen Talimatlara Uyma: Belediyeler, emniyet birimleri ve diğer ilgili kurumlar tarafından yapılan uyarıları dikkate almak ve gerekli talimatlara uymak önemlidir.

Bu gibi doğal afetler karşısında toplum olarak dayanışma içinde olmak ve birbirimize yardımcı olmak da önemlidir. Meteoroloji'nin uyarılarına dikkat ederek, gerekli önlemleri almak, can ve mal güvenliğimizi korumak adına büyük önem taşımaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu bir havaya sahip olduğu belirtilmektedir. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kars çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Sadece Sivas dışında tüm bu bölgelerde yağışlar görülecektir.

Marmara bölgesinde, genel olarak aralıklı sağanak yağışlar beklenirken, Bilecik hariç bölge genelinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülmektedir. Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli'de sabah saatlerinde yağışların kuvvetli olabileceği belirtilmiştir.

Ege bölgesinde, parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak ve bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar görülecektir. Güney Ege ve Uşak çevreleri ile Kütahya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi ve fırtına şeklinde etkili olması tahmin edilmektedir. Akşam saatlerinde Manisa ve İzmir'de kuvvetli yağışlar görülebilir.

Akdeniz bölgesinde, parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar görülecek ve Batı Akdeniz'de yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin edilmektedir. Antalya'da yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapılmıştır.

İç Anadolu bölgesinde, (Sivas hariç) parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülmektedir. Bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi ve fırtına şeklinde etkili olması öngörülmektedir. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya gibi illerde öğle saatlerinde yağışlar görülebilir.

Batı Karadeniz'de, parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak ve öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar görülecektir. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak'ta yağışların etkili olabileceği belirtilmiştir.

Orta ve Doğu Karadeniz'de, parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülmektedir. Öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlar alması beklenmektedir. Rüzgarın iç kesimlerde etkili olması ve fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Amasya, Samsun, Tokat ve Trabzon'da yağışların görülebileceği belirtilmiştir.

Doğu Anadolu bölgesinde, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak ve öğle saatlerinden sonra Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise parçalı bulutlu bir hava öngörülmektedir. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa gibi illerde yağış beklenmemektedir.

Bu hava durumu değerlendirmesi doğrultusunda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Ayrıca, güçlü rüzgarların neden olabileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi etkiler de göz önünde bulundurulmalıdır.

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği