Telefon
WhatsApp
Kuran Kursu Öğreticilerine 'Öğretmenlik' istiyoruz
zemedya
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafına KENAN AK bu kampanyayı başlattı

Kur'an Kursları Türkiye'de Kur'an Öğretimini sürdüren en önemli kurumların başında gelmektedir.

Esasında Kur'an Kursları da bir eğitim öğretim kurumudur.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mevzuatına göre Kur’an kurslarında eğitim veren hocalarımıza memur statüsünde Kur’an Kursu öğreticisi denmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde toplam 30 bine yakın Kuran Kursu Öğreticisi  görev yapmaktadır.

Kur'an Kursu Öğreticilerinin  ''Kur’an Kursu Öğretmeni'' unvanını alması ile ilgili bugüne kadar hem siyasetçiler,  hem de Başkanlık yetkilileri gerekli yasal düzenleme yapılacağı sözünü vermiş ancak verilen bu sözler bu güne kadar yerine getirilmemiştir.

Kur'an Kursu Öğreticilerimizin de Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmen statüsündeki çalışanlarla aynı haklara sahip olması gerekir.

Şimdi ki Adalet Bakanımız, 9 yıl önceki diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ'ın; ''Kuran Kursu Öğreticilerini kesinlikle Öğretmen yapacağız." dedi. Bu konuda talimat verildi. Sözünün tutulmasını istiyoruz.

Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak  duyarlı olan bütün  sendikaları, sivil toplum örgütlerini ve ilgili meslek ve medya kuruluşlarını Kuran Kursu Öğreticileri Öğretmen Olsun kampanyamıza destek vermeye ve kamuoyu oluşturmaya davet ediyoruz.

Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan ''Kur'an Kursu Öğreticilerinin Kuran Kursu Öğretmeni'' olarak yasal mevzuat düzenlemesinin acilen yapılmasını ve bu haksızlığın giderilmesini talep ediyoruz

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği