Telefon
WhatsApp
HES Kodu geri mi geliyor? HES kodu hayatımıza yeniden mi girecek?
zemedya

Eris varyantına ortaya çıkmasıyla birlikte tartışmalara neden olduğu dönemde uygulamanın yeniden güncellenmesi "HES Kodu geri mi geliyor?" sorusunu akıllara bir kez daha geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerden itibaren yapmış olduğu açıklamada Eris varyantı için, "Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok." demişti.

Salgın döneminde herkesin kullanmış olduğu "Hayat Eve Sığar" uygulaması ile alakalı şaşırtan bir gelişme yaşandı. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla birlikte aylar sonra yeniden güncelleme yapıldı. Eris varyantının giderek arttığı şu zamanda Hayat Eve Sığar uygulamasının güncellenmesi, "Hes Kodu geri mi geliyor?" sorusunu akıllara getirdi.

ERİS VARYANTINDA GİDEREK ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda Kovid-19 salgın esnasında Kontrollü Sosyal Hayat politikası altında, Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen bir kod olan HES Kodu, bireylerin Kovid-19 hastalığı açısından risk taşıyıp taşımadığını güvenli bir şekilde paylaşmalarına imkan verilmişti. Eris varyantındaki vaka artışları görüldüğü günlerde Sağlık Bakanlığı dikkat çeken bir adım atmıştı.

HAYAT EVE SIĞAR AYLAR SONRA YENİDEN GÜNCELLENDİ

Bakanlık tarafından aylar sonra, HES Kodu'nun alındığı Hayat Eve Sığar uygulamasını yeniden güncelledi. Uzun zaman sonra yapılan güncellemeyle birlikte "Eris varyantı nedeniyle HES Kodu geri mi geliyor?" sorusunu akıllara getirdi.

BAKAN KOCA: ENDİŞE EDECEK HİÇBİR DURUM YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerden itibaren yapmış olduğu açıklamada, Kovid-19'u çok iyi tanıdıklarını, endişelenecek bir durum olmadığını söylemişti.

"Kovid-19 salgını ortaya çıktığında birçok bilinmezliği içeriyordu. Virüs hastalıklar açısından bu zaman mücadele etmek için erken dönemde aşının bir an önce geliştirilmesi gerekiyordu. Bu zamanda inaktif olarak bilinen güvenilir kadim tekniklerle üretilen aşıyı yani Turkovac'ı geliştirmiştik. Bu zaman artık hastalığı daha iyi biliyoruz. Virüsü daha çok tanıyoruz. Tüm mutasyonların etkilerini ve değişikliklerini yakından takip ediyoruz. Bu mutasyonlarda şimdiye kadar hiçbir zaman virüsün ilk çıktığı dönemdeki hasta yapıcı etkisi yani virulansında artış olmadı. Olan mutasyonlar hasta yapma gücü de daha zayıf olan mutasyonlar, bunu da dediğim gibi yakından takip ediyoruz. Bu anlamda kesinlikle Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir almamıza gerekmiyor. Bunu en açık şekilde söylemiştim. Hastalığı artık daha çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiçbir durum yok."

HAYAT EVE SIĞAR NEDİR?

Hayat Eve Sığar uygulaması, KOVID-19 salgın esnasında halkın sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını kontrol altında tutmak için geliştirilen bir mobil uygulamadır.

Bu uygulama, kullanıcıların güncel KOVID-19 istatistiklerini, riskli bölgeleri, hastane ve eczane bilgilerini, KOVID-19 test sonuçlarını ve daha çok öğrenmelerini sağlar. Ayrıca, kullanıcılar aile yakınları rahatlıkla ekleyebilir ve onların sağlık durumlarını yakından takip edebilirler.

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği