Telefon
WhatsApp
GRİP, KALP KRİZİ RİSKİNİ TETİKLİYOR
zemedya

Son haftalarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında belirgin bir artış söz konusu. İnfluenza başta olmak üzere RSV ve COVID gibi başka virüsler nedeniyle hastaneye başvuranların sayısı oldukça fazla. Her yaş grubundan insanı etkileyen bu hastalıklar özellikle risk grubundakilerde daha ağır seyredebiliyor. Kalp hastaları da işte bu grup içinde yer alıyor.

Öyle ki grip, kalp krizi hatta kalp yetersizliği gibi ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Daha önce kalp veya tansiyon hastası olmadığı halde ağır geçirilen grip sonrası kalple ilgili ciddi sorunlar yaşayanlara rastlanabiliyor.

ZATÜRRE RİSKİ OLUŞABİLİR
Üst solunum yolu enfeksiyonları sadece kalp hastalarında bu duruma yol açmıyor. Daha önce hiç kalp hastalığı tanısı almamış kişilerde de tedavide geç kalınırsa yine bu tip hayati risk yaratacak tablolar görülebiliyor. Hastanın ilerleyen dönemlerde viral hastalığı, şikayetleri düzelse bile eğer enfeksiyon akciğere inerse zatürre dediğimiz tabloya dönüşebiliyor ki, bu da hayati risk yaratıyor.

BELİRTİLERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ
Viral enfeksiyonların hastaların kalbine etki ettiği durumlar birtakım belirtilerle kendini ele veriyor. Örneğin hastalarda göğüs ağrısı, ritim bozukluğu yaşanabiliyor.

HASTALIK GEÇMEDİĞİ TATİRDE DOKTORA BAŞVURMAK ŞART
Grip olan pek çok kişi hekime gitmeden evde dinlenerek hastalığı atlatabiliyor. Ancak hastalığın ağır seyretmesi durumunda vakit geçirmeden hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekiyor.

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği