Telefon
WhatsApp
Erbaa Belediyesi aşevi Ramazan'da da yardım eli uzatıyor
zemedya

Erbaa Belediyesi aşevi hayırsever vatandaşların destekleriyle her gün hazırladığı iftar yemeklerini vatandaşların evine kadar ulaştırıyor. Günde ortalama 900 kişi için hazırlanan iftar yemekleri iftar öncesi belediye ekipleri tarafından vatandaşların kapısına kadar götürülüyor. Kamu kurumlarında iftar ve sahur vaktinde görevli personellerin de iftar ve sahur ihtiyacı belediyenin aşevinden sağlanıyor.

Aşevinin iftar yemeklerini vatandaşların kapısına kadar ulaştırdığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl “2020 yılından itibaren biz yaklaşık 4 senedir her Ramazan sadece ihtiyaç sahipleri değil iftar saatinde görevde olan kamu kurumlarına da polisimize, jandarmamıza sağlık çalışanlarımıza da iftarda 900 tane sahurda da 200 kişiye aşevimizden yemek ulaştırarak hizmet vermekteyiz.

Bu hizmeti şöyle yapıyoruz gelin alın demiyoruz. Şu merkezde bu alanda bu yemekten istifade edin demiyoruz. Biz bu 900 kişinin iftarını kendi çalıştıkları yere veya oturdukları evin kapısına götürerek ihtiyaç sahiplerine bu iftarlıkları dağıtıyoruz. Gece sahurda da çalışanlarımızın kendi çalıştıkları yere de kamu kurumlarına da sahurlarını götürerek bu hizmeti sağlıyoruz.

Biz bu binayı konukevi adı altında ama yaşlılarımızı barındırarak, şehrin misafirlerini barındırarak, yolda kaza yapanı barındırarak, çatısı çöken, evi yananı barındırarak, ramazan dolayısıyla verdiğimiz bu yemek hizmetiyle de aslında şunu amaçlıyoruz. Şehrimiz buradan dua alsın istiyoruz. Burası Erbaalıların dua kapısı. İhtiyaç sahiplerinin doyduğu gerekirse barındığı bir yer.” dedi.

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği