Telefon
WhatsApp
Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul, Karagöl Erek Mahallesi’nde şunları söyledi
zemedya

Geçmiş dönemde sizin Erbaa’ya neler getirdiğinizi vatandaşlarımıza neler yaptığınızı bir Erbaa değil cümle alem biliyor. Şimdi çıkmışlar sahneye almışlar mikrofonu ellerine millet bahçesi yapacağız, TOKİ getireceğiz OSB 2. Etabı yapacağız, Park Vadi yapacağız da yapacağız diyerek barım barım bağırarak ortalıkta geziniyorlar. Ya uyanın artık uyanın uyurgezerler kendini bilmezler.

Erbaa’da millet bahçesi yapıldı hem de bir tane değil 2 tane yapıldı. OSB 2. Etabı da yapıldı. 3. Etabın da arsası oluşturuldu. TOKİ’nin de kurası çekildi ve hak sahipleri belli oldu. Maalesef 6 Şubat depreminden dolayı deprem bölgesi dışındaki TOKİ’lerin yapımı birazcık gecikti. Hepsi bu. Erbaa’daki TOKİ’nin yeri de Kuruçay’daki yeni hayat evlerinin hemen arkasında 300 metre doğusunda mektupçular bunları iyi not alsın. Ben biliyorum siz anlatsanız bile bunlar uyurgezer olduğu için yine de anlamayacaklar.

Siz yine de mektupçuluk görevinizi yerine getirin. Bunlar mektupçulara rağmen hala uyuyorlar. Yine bunlar diyormuş ki hükümet biziz. Bizden olursanız hizmet var. Hadi oradan. Devletin tapusu sizin değil. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı, bakanlıklar, hükümet hepimizin bakanlığı, hepimizin hükümeti.

Sinevizyonda az önce izlediğiniz projelerin birçoğunu biz bakanlıklarımızın, Cumhurbaşkanımızın desteğiyle yerine getirdik. Yeni dönemde de bakanlıklarla imzaladığımız projeleri inşallah hep birlikte bu dönemde de yapacağız. Mektupçular bunları da not alın. Biz gelirsek hizmet gelir diyenlere duyuruyorum.

Niksar, Reşadiye gibi ilçelerde neden yapmadınız. Elinizden tutan mı vardı. Marifet iktidarım demek değil. Gerçekten muktedir olmaktır. Bu iş konuşmakla olmaz. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz. Onlar ne derse desinler, yalan deryasında yüzsünler kendilerine gelsinler. Öfke kusmasınlar. Erbaa’mızın huzurunu bozmasınlar.

Sakin olsunlar sakin.” Başkan Karagöl konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erek Mahallesinde olduğumuz için soruyorum. Park Vadi 1. Etabı 2014 yılından önce yapıldı mı? Bunlar geldi Park Vadi’ye bir çivi çaktılar mı. Peki biz ne yaptık.

Park Vadi’nin 2. Etabını yaptık ve hizmete açtık. Haberiniz olsun 3. Etap çalışmalarımız da başladı. Mahallemizde yapmış olduğumuz 30 bin metrekare sathi kaplama 18 bin metrekare sıcak asfalt bin metre kanalizasyon, 600 metre içme suyu hattı. 9 bin metrekare parke yol yaptık. Tabi ki bunlar yeterli değil.

Yeni dönemde de yonca sokağın dönüşümü başta olmak üzere arsasını oluşturduğumuz içerisinde 112 Acili de olan tam donanımlı sağlık merkezimizi mahallemize kazandıracağız inşallah. Yine yeni bir semt pazarımız ile birlikte yeni çocuk oyun alanları ve spor alanlarının sayısını arttırarak inşallah hem kadınlarımızın uzağa pazara gitmesini engelleyeceğiz hem de çocuklarımızın mahallede spor alanlarında, parklarda oynaması için imkanlar sunacağız. Yine kadın ve çocuk yaşam merkezi kuracağız.

Mahallemizin ulaşım ağını, özellikle hastaneye ulaşımı çocuklarımızın okul bölgelerine ulaşımını tek vasıta ile sağlayacağız. Yine 18 uygulamasıyla ilgili çalışmalarımızla birçok yeri düzenledik çözdük. Hem Kelkit’te hem Erek mahallesinde hem Yunus Emrede, hem de GOP’de bu sorunları çözdük. Birkaç tane yer kaldı.

Onları da 18 uygulamasıyla alakalı yarım kalan yerleri de hep beraber çözeceğiz. Parke ve asfalt yapılmamış yolumuz kalmayacak. Özellikle birkaç noktada eksik kalan doğalgaz çalışmalarını ben birebir takip ederek ne olursa olsun bu problemini hep beraber çözeceğiz. Parkesi, asfaltı olmayan ev kadınlarımız için doğalgazı olmayan evimiz kalmayacak.

Eski hamamla ilgili geçtiğimiz dönemde yanlış ve eksik olan restorasyon projesini biz yeniledik. Sivas’taki kuruldan geçirdik. Yeni dönemde hamamın etrafında evleri mağdur etmeden onlara hemen hamamın karşısında kamulaştırdığımız yerde yeni imkan sağlayarak hem evlerini yeniden yapıp hem de hamamın restorasyonuyla beraber inşallah Erek Mahallemizdeki bu güzel yapıyı mahallemizin turistik bir cazibe merkezi olması için hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Mahallemizde yakın noktaya yapacağımız salonla beraber mahallemizde düğün, nişan toplantıları da uzaklara gitmeden merkeze gitmeden ve özellikle Evyaba yolundaki bu düğün salonlarına çok fazla gitmeden bu çalışmamızı da sağlayarak mahallemize güzel bir hizmeti de yapacağız.

Diyorlar ki belediye borç batağında. Soruyorum sizlere borç batağındaki bir belediye elektriğini her ay tıkır tıkır ödeyebilir mi? Ödeyemez. Akaryakıtını peşin alabilir mi? Biz her ay elektriğimizi tıkır tıkır peşin ödüyoruz. Akaryakıtımızı da her ay peşin alıyoruz.

Personeline hükümetin verdiği zamdan fazla zam yapabilir mi? Biz yine yaptık. Nasıl borç batağındayız. İstediği zaman belediyemiz kamu ve özel bankalardan kredi kullanabilir hale geldi. Vatandaşlarımızdan, esnafımızdan, personelimizden, emekli parasını alamayan hem de maaşını alamayan bir tane personelimiz yok. Asfalt da döküyoruz. Parke de yapıyoruz. Kaldırım da yapıyoruz. Altyapı da yapıyoruz.

İnşallah 1 Nisan’dan sonra bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Çok şükür yönetemeyeceğimiz bir borcumuz yok. Duymayanlar duysun bilmeyenler bilsin. İşçi sayılarını merak ediyorlar. Barım barım bağırıyorlar. Hala yalan yanlış belgelerle konuşuyorlar. Güya 1500-2000 tane personel varmış belediyede. Madem haddinden fazla personel var.

Kapı kapı dolaşıp millete iş sözü vererek niye benim güzel hemşerilerimi kandırıyorsunuz. Şimdiden itibaren listeleri olmuş 5 bin kişi. Madem belediye borç batağında niye milleti kandırarak iş sözü vererek benim güzel hemşerilerime yalan söylüyorsunuz bu mübarek günlerde. Bunlara inanmayın. Bunlara kanmayın güzel hemşerilerim.

Şimdi size doğrusunu söyleyeyim Erbaa Belediyesinde çalışan sayısı ben dahil 725 kişi. İster sağdan sayın. İster soldan sayın 725 kişi. Belediyede kaç kişinin çalışacağı zaten kanunlarla belirlenmiş. Bütçemizin yüzde 40’ını geçme şansı yok. Bütçemizin yüzde 40’ını geçtikten sonra belediye başkanına zimmet çıkıyor. Belediye başkanı soluğu savcılıkta alır öyle bir şey olsa.

Bunlar seçim dönemlerinde maalesef yalan yanlış konuşarak benim güzel hemşerilerimi kandıracaklarını düşünüyorlar. Maalesef böyle çirkin bir propaganda yürütüyorlar. Bunların saltanatlık döneminde Erbaa’mız haciz merkeziydi haciz. Biliyorsunuz bunlar yaşanmış gerçekler. Bu hacizleri temizlemek için durmadık koşturduk.

Erbaa bizim sevdamız dedik. Erbaa bizim güzel memleketimiz dedik. Sevdası olan yorulmaz. Sevdası olan durmaz benim güzel hemşerilerim. İnanın ne kadar koşturduğumuzu hesap dahi etmedik. Erbaa’yı tanıtmak projelerimizi gerçekleştirmek için evimizde oturmadık. Sizler gibi dostlarımızdan uzak kaldık. Bunlar Allah muhafaza eski saltanatlık dönemini geri alsalar demek ki oturup çetele tutacaklar.

Bunlara göre bu koşturmamız turistik geziymiş. Biz de turistmişiz. Bunu diyenlere söylüyorum iyi dinlesinler. Önce bir çekirdekçiye, bakkala gidin. Çekirdeği alıp evinize dönün bir koltuğa oturun malum koltuğu da seviyorsun ya. Televizyonu açın rahmetli Sadri Alışık’ın bir filmi var. Hatta bir serisi var. Hem çekirdeğinizi çitleyin. Hem de turist kimmiş bir izleyin. Tavsiye ederim.

Aklı turistlik gezide olan başkan adayına söylüyorum. Gerçekler acıdır. İnsanı bağırtır. Belediyenin borç belgesini istiyorsun. Biraz daha sabret. Ben o belgeyi vakti saati geldiğinde zaten göstereceğim. Sen asıl ıslak imzalı müdürlük için yaptığın başvuru evrakını açıkla. Senin gibi de bağırarak konuşmuyorum. Edebimi biliyorum. Duydum ki gıybet yapmışsın. Yüzüme söylemiyorsun tabi.

Şimdi sana söylüyorum sen bu belgeyle kafanda başkanlığı silmişsin. Belediye başkanı adayıyken 12 Martta müdürlüğe dönmek için müracaatını gerçekleştirmişsin. Sen belgeli siliksin. Öyle diyor kendisi. Güya öyleymişim. Beni tanımaz bilmezsin. Gıybet etmişsin. Kendinle beni bir karıştırmışsın. Gölge görmek istiyorsan seni konuşturan perdenin arkasındakilere sahiplerine bak. Kendine bak kendine.

Erbaalım 31 Mart’ta kim gölge kim gerçek gösterecek. Hem perde arkasındakilere hem de perde önündekilere inşallah göstereceksiniz. Size öyle bir ders verecek ki seni o çok istediğin müdürlük koltuğuna perde arkasındaki gölgeleri de getirdikleri yere gönderecek inşallah benim güzel hemşerilerim. “

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği