Telefon
WhatsApp
Çin'de okullarda gizemli zatürre salgını paniği yaşanıyor
zemedya

Kovid-19 salgının feci şekilde yıkıcı etkilerini henüz atlatamayan Çin, başka bir olası sağlık acil durumuyla karşı karşıya kalmış durumda.

Gizemli bir zatürre salgını okullarda hızla yayılmaya başladı ve hastaneler çocuk hastalar ile dolup dolup taştı.

DERSLER ASKIYA ALINDI

Pekin ve Liaoning eyaleti salgının merkez üssü. Kovid-19'un ilk günlerini hatırlatan bir durum olan öğrencilerin öğretmenlerin hastalanması sebebiyle bazı okullarda derslerin askıya alınmasına sebep oldu.

HASTALIĞIN EN BÜYÜK BELİRTİSİ İSE YÜKSEK ATEŞ VE AKCİĞER NODÜLÜ GÖRÜLDÜ

Hasta çocuklarda görülen semptomlar yüksek ateş başta olmak üzere akciğer iltihabı. Grip ve RSV gibi hastalıklarındaki gibi yoğun öksürük yok. Pekin'de bir vatandaş, şunları söyledi: "Birçok, (çocuk) hastaneye kaldırılıyor. Öksürükleri yok ve semptomları yok. Yüksek ateş olup çoğu da akciğer nodülleri geliştiriyor.

SALGIN HAKKINDA UYARI YAYINLANDI

Uluslararası bir hastalık izleme platformu olan ProMed, Salı günü çocuklarda bir türlü teşhis edilmemiş zatürre hakkında bir uyarı yayınladı: "Mevcut salgının başlangıcı belirsizdir ve yetişkinleri etkilediği bildirilmezken, çocuklar arasındaki hızlı şekilde yayılma, okul ortamlarıyla olası bir bağlantı olduğunu düşündürmektedir."

POTANSİYEL NEDEN OLARAK "YÜRÜYEN ZATÜRE" GÖSTERİLİYOR

Tıp uzmanları arasında spekülasyonlar olanlar ve, potansiyel bir neden olarak mikoplazma pnömonisi (tipik olarak daha küçük çocukları etkileyen yaygın bir bakteriyel enfeksiyon) olarak bilinen "Yürüyen zatürre"ye işaret etmekte. Bu patojen genellikle hafif enfeksiyonlara neden olur, hastaneye yatış gerektiren daha ciddi durumlara yol açabilir.

ÖLÜM VAKASI BİLDİRİLMEDİ

Çin hastaneleri, özellikle Ekim ayı başındaki Ulusal Bayram tatilinden beri, teşhis edilmemiş zatürre vakalarında bir artış olduğunu söyledi. Salgının yoğunluğuna rağmen şu ana kadar da hiçbir ölüm bildirilmedi.

DSÖ, ÇİN'DEN DETAYLI BİLGİ İSTEDİ

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'den çocuklarda solunum yolu hastalıklarında ani artış ve bildirilen zatürre salgını hakkında ayrıntılı bilgi içeren resmi bir talepte bulundu.

DSÖ, Çin yetkilileri tarafından bu artışı Kovid-19 yasakların kaldırılmasına ve influenza, mikoplazma pnömonisi, solunum sinsitiyal virüsü ve Kovid-19'a neden olan virüs gibi bilinen patojenlerin dolaşımına bağladığını söyledi. DSÖ, Çin halkına, önerilmekte olan aşılama, hasta kişilerden muhakkak uzak durma, hasta olduğunda evde kalma, gerektiğinde test ve tıbbi bakım yaptırma, uygun şekilde maske takma, iyi havalandırma sağlama ve düzenli el yıkama gibi solunum yolu hastalığı riskini azaltmak için önlemleri izlemelerini tavsiyede bulundu.

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği