Telefon
WhatsApp
Bunları yiyorsanız Amman dikkat! Uzman isim uyardı
zemedya

Sıklıkla tüketilen yiyecekler sağlığı doğrudan etki ediyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre Dr. Shireen Kassam, yapmış olduğu açıklamasında “Demansın gelişimi ve, diğer kronik durumlarla aynı mekanizmalar, yani iltihaplanma, dislipidemi, oksidatif stres, insülin direnci sağlıksız bir bağırsak mikrobiyomu tarafından yönlendirilmiş olur.”

BUNAMA RİSKİNİ DAHA ÇOK ARTIRIYOR

Uzman isim den, beyin sağlığını olumsuz yönde etkileyen yiyecekleri tek tek açıkladı. Kassam açıklamasın da şu sözlerle devam etti:

“Yapay olarak her şeyin içinde tatlandırılmış içecekler olsa bile, yapılan bütün çalışmalarda, bunama riskinin daha çok artması görüldü.”

İŞLENMİŞ ET TÜKETMEDEN ÖNCE LÜTFEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Gün içerisinde yenen her 25 gram işlenmiş etin, bunama ve Alzheimer hastalığı risklerinin daha çok artmasına neden olabileceğini bir kez daha ortaya koydu.

RAFİNE ŞEKER İÇEREN GIDALARDAN MUHAKKAK UZAK DURUN

Doktor Kassam tarafından yapılan açıklama; şeker başta olmak üzere, kurabiye olsun, soda, kraker, katkı maddeli sos ve hazır çorba gibi yiyeceklerde saklı olan rafine şekerin beyin durumunu iyileştirebilen iltihaplanma için bir itici güç olduğunu bir kez daha vurguladı, Uzman isim konuşmasına şöyle devam etti,“Rafine şekerler olsun ve karbonhidratlar açısından yüksek diyetler de kısa zamanda uzun zamanda bilişsel olarak işlevi bozuyor gibi görünüyor. İkincisi kısmen de olsa şekerin iltihaplanmayı ve kardiyovasküler hastalık riskini daha çok artırma yeteneğine sahip.”

ZEMEDYA

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

inci

Bakirköy Nöbetçi Eczaneler

medya
medya

E-Bülten Aboneliği